Vores dejlige unge tæve Coronis Nekitta fik sit første kuld
Far til Nekitta: Bazi von der Urbecke, HD:normal, ED:normal, DNA, SchH3, FH1, AK/I
Mere om Nekitta og vores baggrund for parringen
Coronis Nekitta, HD:B, ED:0, AgK fødte den 25. april 2011 3 hanner og 2 tæver (hvoraf den ene desværre døde 4 dage gammel) efter den spændende tyske tophan Naxx von Athaba, HD:normal, ED:normal, DNA, BH, AD, SchH3, IPO3, AK/I. Tysk HD-index 84.

Naxx er meget arbejdsglad hund, der har aflagt over 20 SchH3-prøver. Ved at kombinere dette med hans kynologi og fremragende almenvæsen forventede vi at få et kuld med super væsen og rigtig gode brugsegenskaber.

I denne forbindelse skal man huske de super gode brugsegenskaber, som Nekittas far Bazi von der Urbecke altid har vist. Bazi blev V6 på det tyske Siegerhauptzuchtschau. Her blev han fremhævet for sin overbevisende mod- og kampdriftprøve. Hanhar aflagt alle sine prøver med høje points. Her kan nævnes SchH1 284 point, SchH2 288 point, SchH3 aflagt flere gange med henholdsvis 280 point, 278 point, 290 point, 290 point, 286 point og til Slesvigerpokalen i 2007 fik han ialt 279 point, hvilket sammen med klassevinderplaceringen i brugsklasse hanner gav titlen Universalsieger med samlet 579 point.

Ved at lave denne parring allerede 3 uger efter at vi havde parret hendes mor, Coronis Klementine, brød vi et af vores principper gennem mange år. Vi har ikke ønsket at have flere kuld på en gang, da det er et meget stort arbejde at have to kuld, der lapper over hinanden. I denne forbindelse har vi inddraget hele familien, venner og bekendte for at være sikre på, at hvalpene også denne gang fik den optimale pasning og prægning. Vi valgte at parre to tæver denne gang, fordi Klemme gik tom sidst, og vi meget gerne ville være sikre på at have hvalpe i løbet af foråret/forsommeren.

Det gik utroligt nemt at have de to kuld. Begge mødre gik på besøg hos hinanden, og det gik helt ukompliceret. Der var kun lukket imellem dem, når vi ikke var hjemme.

Hvalpene efter Nekitta var så fede, at vi omtalte dem som "Fedlingerne", hvor Klemmes hvalpe, som også var meget fede, blev kaldt "Fedtbollerne". Så vi kunne ikke klage over, at hvalpene ikke fik nok at spise!


Mere om parringen
Da vi skulle opdatere hjemmesiden, efter at Nekitta var blevet parret, opdagede vi til vores skræk, at vi ikke har et eneste ordentligt billede af Nekitta. Dette må vi rette op på i aller nærmeste fremtid, så vi får et billede af hende, inden hun lægger sig for meget ud.

Man kan læse mere om det kuld, som Nekitta er ud af ved at se på menuen under siden med tidligere kuld, og her gå ind på N-kuldet.

Vi fik ikke et godt billede af Nekitta inden fødsel, så I må nøjes med at se hende på billeder sammen med hendes hvalpe.